?

Hvordan går jeg frem når jeg vil donere egg?

Kvinne 24 . 25 August 2021
Spørsmål

Hei! Jeg har ganske mye studielån og jobben betaler ikke stort og hørte man får masse penger av å selge eggene sine, har dere forslag til noen steder i norge som gjør det? For vil ikke gjøre det i utlandet i tilfelle jeg ikke får pengene, det ikke er trygt, de tar alle sammen og gjør meg infertil osv, hva er også sånn ca. Estimat på hvor mye man kan få per egg?

Kvinne (24)
Fagperson svarer
Hei, 
 
Det er forståelig at du vil tenke kreativt for å bedre din økonomi. Samtidig er eggdonasjon noe som krever nøye gjennomtenkning og kan skape ulike emosjonelle reaksjoner i etterkant. Det står mye om eggdonasjon på Helsenorge sine nettsider. 
Når det gjelder økonomi, er det i Norge fokus på at donasjon av egg ikke skal vaere motivert av penger. Det skal handle om altruisme, ett ønske om å hjelpe andre mennesker. Under fanen kompensasjon står det hva du vil få betalt pr gang du donerer egg, altså ikke pr egg, men pr egguttak. Du får dekket reiseutgifter og 5 % av 1 G (grunnbeløpet som pr i dag er 106 399), altså ca 5000 kr. 
 
Håper du fikk svar på det du lurte på. Les mer på Helsenorge.no, og tenk som sagt igjennom hvordan en slik handling vil påvirke nettopp deg. 
 
Vennlig hilsen Psykologen i SiO 
 
Finner du ikke det du leter etter?